Οι φίλοι του μπλοκ

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2007

Ο Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος στην Ηρακλειά

Η Ηρακλειά, όπως φαίνεται από το Βρούτση της Αμοργού την πατρίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Επιφάνιου Αρτέμη (φωτογραφία: Μάνος Νικητίδης)


από τον Φάνη Ι. Γαβαλά

Στις 27 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή, ήλθε στην Ηρακλειά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνιος, συνοδευόμενος από τον Καθηγούμενο της Ιερα΄ς Μονής Χοζοβιωτίσσης Πανοσιώτατον π. Σπυρίδωνα Δεναξά και τον Αιδεσιμώτατο πατέρα Γεώργιο Δεσποτίδη μετά της συζύγου του.

Έγινε η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. των Εισοδίων της Θεοτόκου χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας. Ακολούθησε (ετήσιο) Αρχιερατικό Μνημόσυνο του αείμνηστου ιεροψάλτη Ηρακλειάς Χρήστου Δενδρινού.

Το Σάββατο, 28 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέβη στα εγκαίνια του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που εδώ και πάνω από 100 χρόνια δεν είχε καθαγιαστεί. Στον καθαγιασμό παρέστησαν οι Αιδεσιμολογιότατοι π. Δαμιανός Κωνσταντινίδης και π. Αντώνιος Παραράς, ο Πανοσιώτατος π. Σπυρίδων Δεναξάς και ο Αιδεσιμώτατος π. Γεώργιος Δεσποτίδης.

Μετά τον καθαγιασμό ακολούθησε η «χειροθεσία» (κουρά ως Αναγνώστη) του 14ετούς μαθητή του γυμνασίου Νεκτάριου Κωβαίου.

Την Κυριακή, 29/07/2007, και ώρα 05.45 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στα Κουφονήσια όπου λειτούργησε στον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου και ακολούθως ανεχώρησε για την Αμοργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: